Lärarna är med studenterna på fritiden

Jag nämnde i förra inlägget att lärarna på EF i Brighton är mycket goda (inte exakta ordvalet där, men ni förstår vad jag menar) och det bevisades med råge i fredags.

Jag, en polare från klassen och vår lärare gick och spelade biljard på Regency Pool Club i Brighton efter att han, läraren, faktiskt frågat oss om vi hade lust att göra detta. Självklart ville vi det, men det tog ett tag innan vi faktiskt gjorde slag i saken. Löjligt nog planerades detta för cirka en månad sedan.

Vi spelade biljard i vilket fall som helst och läraren bjöd på dryck, vilket på en fredag eftermiddag naturligtvis är uppskattat.

När vi (eller rättare sagt jag) är inne på det här spåret, så kan det nämnas att en annan lärare på skolan är stort Arsenal-fan. Detta gillar jag starkt! När vi springer på varandra (ibland bokstavligen*!) i skolan så finns det ingenting annat än att stanna upp och diskutera lite Arsenal och annan fotboll.
I fredags innan den där intressanta föreläsningen (inte sarkastisk...) jag nämnde för ett par inlägg sedan, så stötte vi på varandra och han frågade om vi kunde dra ihop ett gäng och gå på puben och kolla på Barcelona - Arsenal i Champions League (returmötet alltså). Det är en självklarhet för mig! Kör på!

En tredje lärare på skolan är alltid med oss när det vankas partaj och ibland är det fler som hakar på och är med oss studenter ute på dåligheter. Fantastiskt roligt!

Det är hur gött som helst att lärarna är sådana - det skapar en bra och nyttig relation mellan lärare och elever på skolan och detta gör EF Brighton till ett gött ställe att vara på, helt enkelt!

(Uppdaterar de tre senaste inläggen med bilder under förhoppningsvis morgondagen)

Om min absurda trötthet påverkade de tre senaste inläggen i bloggen återstår att se. Just nu är det alldeles för få hjärnceller som är i bruk. God natt.

Föreläsningar kan faktiskt vara intressanta!

Sedärja! Nu kom jag på ordet som jag ville ha i förra inlägget: Condition skrev jag ju och kom inte på det svenska ordet, men "tillstånd" är det jag letade efter. Jag antar och hoppas att det är ett tecken på att man lär sig något i alla fall! (Wink, wink)

Föreläsningar, ja. Utan att veta, så kan jag verkligen tänka mig att ungdomar och annat löst folk associerar föreläsningar med tråkiga och onödiga. Nej, så är det inte, kan jag intyga! Man har i skolan på EF föreläsningar man måste närvara på och visst, jag erkänner, ibland är de mindre bra milt sagt, men den jag var på i fredags handlade om Englands kungar och drottningar genom åren. Personligen är jag inte överdrivet exalterad över ett sådant ämne, men när väl läraren kom igång ordentligt blev det underhållande och intressant fakta man fick reda på. Många, inte varje, lärare gör "tråkiga" ämnen intressanta och underhållande (brist på ordval märkte jag där - fantastiskt!).

Vad jag egentligen vill ha sagt är väl...ja, lärarna på EF här i Brighton är roliga, bra och man kan slappna av lite på lektionerna. Nu kanske inte det lät så bra, men lärarna på EF här har en förmåga att göra atmosfären i klassrummet human och helt enkelt härlig - till skillnad från vissa lärare jag hade i gymnasiet i Sverige...
Kan faktiskt inte tänka mig att lärarna på andra EF-destinationer är lika bra. Hoppas inte studenter i Australien, USA eller var de nu är någonstans på jordklotet tar illa upp. Brighton är goast.

Nåja. Föreläsningar kan visst vara roliga och lärarna är briljanta och så är det med det!

Nu ska vi se hur det här går...

...i två bemärkelser.

Jag ligger helt utslagen som en strandad säl på min säng i detta nu och växlar mellan sömn och verklighet; känns hur konstigt som helst. Det har varit två nätter med sammanlagt 3 timmars sömn på mycket kort tid den här veckan, så nu ska vi se hur det går att skriva detta blogginlägg. Trogna läsare (jag skrattar nästan..!) får ursäkta min fysiska condition (kommer inte på det svenska ordet just nu).
Vi ska också se hur det går med min praktikperiod (en månad), som går av stapeln imorgon förmiddag...

Äntligen är det dags att ta de första, riktiga stegen in i hotellvärlden. Inget illa om kursen i sig, men det är praktiseringen jag har väntat på så länge. Detta har jag nämnt ett antal gånger innan, men det vet ni ju.

Hur som helst; låt oss hoppa bak i tiden. Det var i torsdags vi firade en kompis, då hans födelsedag var på onsdagen. Jag, han och två andra studenter tog tillfället i akt att besöka en av Brightons strippklubbar (ursäktar, men så var det); vi har gått förbi en och samma klubb otaliga gånger, men nu passade vi alltså på. Vi är i 20-årsåldern alla fyra, på ett jäkla bohemiskt äventyr i Brighton och det var födelsedagsfirande - kom igen - strippklubben var givet!
Som någon av er kanske har räknat ut, så var detta en av nätterna jag knappt sov någonting.

Förstå mig inte fel - jag klagar absolut inte på sömnbristen. Det är bara en del av studentlivet att leva oregelbundet. Underbart.

(Uppdateras med bilder imorgon)

Massvis med rumskamrater...

Jag vet inte vad jag tycker om det riktigt, men imorgon kommer jag att få min fjärde rumskamrat. Varför det har blivit så är simpelt - familjen vill ha studenter hela tiden och många av dem stannar bara i några veckor. Då blir det så. Inte under samma perioder, men jag har delat rum med två belgare, en tysk och imorgon kommer det ännu en och det från Italien. Han stannar i två veckor, tydligen, och sedan är det dags för en rackare från Thailand. Enligt uppgifter så kommer han att stanna i ungefär två månader och då blir det väl således den femte(!) och sista för mig sedan september. "Bra eller anus?", som Filip och Fredrik hade sagt. Jag vet inte, men det lutar nog åt "bra-sidan", då man får lära känna fler och fler varje gång och delar man rum med en och samma person under 9 månaders tid, så blir det för mycket - skulle jag tippa på. Men nu är det inte så och det är härligt!






I tydlig brist på fantasi under denna söndagskväll, blir det dessa två foton på två av mina rumskamrater.

FotbollsFokus

Japp, det kommer man inte undan om man ska läsa den här bloggen. Chelsea (kan ju aldrig vara bra att påbörja en mening med svordom, men vi ignorerar det nu) åkte ur Champions League häromsistens och det var kort och gott underbart. Till råge på detta, så gick Arsenal vidare och ställs mot Barcelona i kvartsfinal i ovan nämna turnering och första mötet är på Emirates Stadium 31 mars. Finns det någonting jag ser fram emot MER än detta? Dum fråga...

Vad är poängen med detta inlägg, förresten? Jo, att England är så härligt fotbollsfokuserat och även om London är mer som ett centrum för det hela, så känns det av i en mindre staf som Brighton också. Så fort en (eller flera) stormatcher står vid dörren, så är det en speciell känsla i luften - ja, det är så jag upplever det i alla fall. Gillar (eller rent av älskar för den delen) du fotboll och vill studera utomlands med EF - välj Brighton! Otaligt många pubar visar matcher, det är nära till London där allt händer och det är bara görbra.










Som om inte detta skulle vara nog, så är det avspark mellan Arsenal och West Ham om mindre än en timme - tröjan visad ovan åker på...

Bloggen vaknar till liv igen!

För AY (Academic Year)-studenterna är det nu lov och jag antar att det är "meningen" att man ska ta det lugnt och återhämta sig lite från skolan för att sedan vara fit-for-fight igen under kommande vecka. I vilket fall som helst; jag har gjort motsatsen. En av mina bröder kom på besök och det tro tusan att man inte kan ligga på latsidan då! Detta betyder att det sedan i onsdags har varit full rulle ("hej, alla barn"!). Det har varit görgött hur som helst!

Nästa vecka är det som sagt dags för skola igen - men bara för ett kort tag - för min del. Det blir en vecka i skolan och efter detta några veckors praktisering på hotell här i Brighton; startar 29 mars och sedan får vi se vad som händer. Det är för övrigt detta jag har sett fram emot sedan min första dag här i september och en av de större anledningarna till att jag valde hotell- och turism-kursen.

Nu vankas det vår på riktigt i Brighton (känns rätt tidigt, men jag klagar ju inte direkt), då vi satt vid stranden i t-shirt och bara njöt till fullo för bara ett par dagar sedan. Det var helt enkelt briljant...!

Så är det med det och bloggen lever igen!




Hälsningar från ett taggat Brighton!

RSS 2.0