En välförtjänt helg är på väg...

(Skrivet torsdag 29/10 -09)



Idag har det varit otroligt många bollar i luften på en och samma gång. Åkte in till Brighton vid 8-tiden i morse för att utan resultat försöka köpa till mig fyra biljetter till matchen Arsenal - Chelsea 29 november. Sedan mycket att göra i skolan, vilken jag slutade strax efter 18 (engelsk tid), för att efter detta dundra iväg till fotbollsträning.

Att ha mycket att göra hela tiden är dock underbart! Det som är extra härligt med det är att man vill göra mycket hela tiden - med kompisar från hela världen i en stad som Brighton kan man inte sitta still, helt enkelt!
Någonting annat med att vara student är att man får angenäma rabatter här och var. Rabatter på allt från fotbollsbiljetter till jeans. Detta gör att man kan lägga lite extra krut på "nattlivet", vilket Brighton är känt för.

 

Nedan följer ett gäng bilder av hur det ser ut i Brighton – både på puben och på sta'n...



Imorgon (lördag) bär det av till London, som så många gånger förr. Underbart med helg igen!








Ett härligt gäng EF-studenter. Den här bilden summerar det mesta ganska bra, vill jag påstå, då ingen av oss är från samma land, men allting fungerar ändå hur smidigt som helst. Man kan dock hamna i komiska situationer ibland när man kanske inte riktigt förstår varandra och det är ju bara roligt, om du frågar mig.




En härlig vy över havet. Detta precis vid busshållplatsen strax utanför skolan...




...och med denna bild bredvid, så är det bevisligen stora kontraster på livet i Brighton; du kan antingen välja att ta det lugnt och harmoniskt genom att bara njuta av den fantasiska utsikten vid havet, eller sätta dig på närmaste pub och diskutera allt mellan himmel och jord med människor från alla världens hörn...




På en bra rundvandring med hotell och turism-klassen på en av många tvärgator på "huvudgatan" i Brighton, North Street.

Med fokus på skolan...

Först och främst vill jag välkomna Dig till den här bloggen. Du kommer att få uppleva en briljant blogg om hur det är att studera i Brighton, England.

I och med att detta är mitt allra första inlägg någonsin i denna blogg, så kommer jag att fokusera på skolan speciellt - det är ju därför jag är här; för att gå i skolan. Man skulle dock kunna beskriva hela den här upplevelsen, hittills, som en enda lång semester, fast att man går i skolan på veckodagarna.

Jag studerar Hotell & Turism, men har utöver det Pronunciation Class och Business Class*. Detta vill säga att jag går i tre olika klasser och det fungerar verkligen galant; det tog inte lång tid för mig att lära mig schemat mer eller mindre utantill och både klasskompisarna (och alla andra elever på skolan för den delen) och lärarna är verkligen lojala och trevliga. Nu ska jag inte nämna några namn, men den läraren jag har mest (det vill säga i hotell & turism-klassen) har bra humor, trevlig, hjälper oss hela tiden till det yttersta och är allmänt bra. Med gångavstånd till en härlig vy över Engelska Kanalen och massa tevligheter längs havet, så kan man inte heller klaga på skolans läge.
Jag skulle kunna fortsätta att babbla om hur bra skolan och omgivningen är under ett par timmar, men för att inte tråka ut er...



Utsikt från ett av klassrummen.



Det är nu söndag och jag har både spelat och kollat på fotboll idag. Det är det mina söndagar går ut på och det är också tack vare den härliga "fotbollskulturen" som jag valde att studera i Brighton och inte Miami Beach eller Brisbane, som till en början kanske kan låta någor mer lockande, men för mig var valet självklart.

Klockan börjar närma sig 19 engelsk tid och det vill säga att min middag är på gång. Middagarna, förresten, är hur stora och goda som helst. Jag trodde att jag skulle få "problem" med maten i England, men jag hade turen att hamna i en familj där modern en gång var professionell kock. Hon vill verkligen att måltiderna ska bli bra och det har hon lyckats med!


* man har dessutom iLabs och föreläsningar, som är obligatoriska att närvara på. iLabs är en metod för att kunna bättra på sin engelska via en dator och detta gör du för dig själv. Du bestämmer även själv hur mycket/lite du vill/behöver göra utav uppgifterna.

Föreläsningarna innehåller allmän vetskap om England och föreläsarna är alla olika lärarna på skolan. Ja, inte samtidigt naturligtvis; de går efter något schema.




Nåväl, det är allt för denna gång och lite basic information om hur läget är.

Tack.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0