Passionen i livet spelar stor roll...

Ibland blir det inte alls som man önskat...

Det har varit en omtumlande helg med pubrunda i fredags, biljardspel i lördags och idag fotboll. Som man bör förstå vid det här laget, så var alltså idag, söndag, helgens höjdpunkt. Merseyside-derbyt mellan Everton och Liverpool, London-derbyt mellan två guldaspiranter i Arsenal och Chelsea och sedan, för att toppa det hela med El Clásico - Barcelona - Real Madrid. Det är nästan så att man saknar ord för en dag som denna. Det var en hejdundrandes stämning på puben kallad King and Queen under hela rackarns dagen och självfallet var jag själv där och besåg alla tre matcher.

Trots detta blev jag besviken...

Arsenal spelade bättre än Chelsea i första halvlek, men efter två snöpliga mål med kort mellanrum, så var matchen körd. "Kanske kan vinna lite pengar på Barcelona - Real Madrid åtminstone", tänkte jag i min enfald. Men icke. Såklart. Det är frustrerande. Hur frustrerande som helst och det förstörde hela min på förhand härliga söndag.

När man är i en stad som Brighton har man med all rätt höga förväntningar på var dag, vad man än bestämmer sig för att hitta på - men ibland blir det inte alls som man önskat.

Imorgon är det en ny vecka och det innebär nya tag och nya möjligheter. Man vet aldrig vad som händer nu när man är en student i Brighton, men det kan bara bli bättre från idag...







Brighton - Rome-by-the-sea?

Brighton är en stad med inte bara en nationalitet. Något som bidrar till detta är naturligtvis EF-skolan med en fantastisk blandning av nationaliteter, alla andra internationella språkskolor i och runt omkring Brighton och naturligtvis också det briljanta läget.
Kommer man till Brighton kan man uppleva en smått italiensk känsla. Oräkneliga italienska restauranger överallt och igår hängde jag dessutom med två italienare i staden. Ska Brighton kallas "London-by-the-sea" eller kanske "Rome-by-the-sea"?

Det var igår, fredag, som vi alla slutade skolan relativt tidigt och hade således gott med tid att bara strosa runt i Brighton. Man känner att julen är på väg; hagel, kalla vindar och blinkande juleljus är bara några av alla tecken. Snart är det dags att pynta huset här i Peacehaven också (inte av mig, dock...)

Det är riktigt härligt att bara göra exakt vad man vill och när man vill - det är en av de stora fördelarna med att vara student, anser jag. Man tar hand om sig själv och genom det får man också mycket värdefull erfarenhet.


En av rock/hårdrock/heavy metal-
affärerna i Brighton. Hur jäkla bra
som helst!


Detta utanför en officiell affär för
det inhemska laget Brighton and Hove Albion.





En av många pubar i Brighton. Den
tillhör absolut inte mina favoriter, men
det spelar mindre roll.




Så, nu är det dags att hålla koll på dagens fotbollsresultat!

Kände inte för skolan...

...men jag gick dit ändå och jag ska berätta varför.

Det finns ju sådana dagar man bara inte orkar aktivera sig och definitivt inte gå i skolan. I tisdags var det en sådan dag för mig - men jag gick dit ändå. Anledningen är att det är så goa människor runt omkring i skolan hela tiden och för första gången i mitt liv, så studerar jag någonting som jag verkligen, verkligen vill i Hotel & Tourism. Att alla studenter är här av mer eller mindre samma anledning gör att man sporrar varandra och man vill verkligen lära sig.

Jag ångrar verkligen inte att jag gick till skolan och fullföljde hela dagen, då vi hade bra, lärorika och, håll i hatten, roliga lektioner! Roligt är ett ord som många inte förknippar med skolan, men med EF är det faktiskt möjligt att göra det.

Bilder på, i och utanför skolan:


Ingång till skolan till höger...





...och, ja, här är den!





Julen har kommit till Brighton.

EF ger Dig frihet

Jag kan inte släppa det, men du träffar så oerhört många olika typer av människor varenda dag via studier genom EF. Du får en massa kompisar från hela världen och jag tycker fortfarande att det är fantastiskt på många sätt.

I vilket fall som helst; en stor fördel med detta är att man efter studierna behöver boka endast flygstol till det land man vill besöka - du kan ju bo med kompisar! Japan, Kina, Chile, Venezuela, Ecuador, Italien, Spanien, Ryssland, Portugal, Turkiet... detta är bara ett axplock av länder vilka man träffar människor från. Eftersom man som sagt blir bra kompis med de alla, så är man självfallet välkommen att bo med dem, var de än bor. Bortskämt och helt underbart.

Således skulle jag vilja påstå att EF ger Dig frihet. Nu bär det av till Brighton igen.





Lust att besöka Chile eller kanske känner Du för Italien?



Tjeckien hade varit gött och vi kan väl ta Japan också?




Tack.

Nattligt Nonsens(?)

Gary Moore hade konsert i Brighton i måndags. Jag skulle ha kunnat gå - men oturligt nog tog jag fel på datum. Sådant bör inte hända, men det gjorde det. Även W.A.S.P. har konsert, inte i Brighton just, men i England. Jag vet att de har konsert i Ipswich om någon vecka eller så och det hade varit underbart att ta sig dit då. Men, snart är det ju faktiskt jul, nyår och hela den biten. Det känns som att jag kom till Brighton för inte alls längesedan, men det har gått strax över två månader och om en månad är det jul. Vänta, vänta, stanna, stopp...! Jag hänger inte med!

Jag tar mig hem till Sverige i december för att fira jul och ha det riktigt gött med familj, vänner, fotbollar, husdjur (om jag nu hade haft några).
Att studera i Brighton gör att man får den möjligheten att åka hem till Sverige lite när man vill då det är så pass nära - det kostar inte särskilt mycket heller. Fräckt.

Julen har smått smugit sig på i Brighton och det blinkar ljus, ljuder musik, hänger tomtemössor här och där och, ja, ni vet väl hur det är. Imorgon ska jag ut på lite äventyr och tänkte ta tillfället i akt och ta lite nya kort, vilka jag sedan lägger in här.

Tack för att du ställde klockan bara för att läsa denna rykande färska text. Fortsätt nu att sova.


Galaj på puben                                                                   Biljard i skolan

Om missförstånd, prov och fotboll...

I och med att det är en fruktansvärd (positiv benämning) blandning på nationaliteter, så är det ganska låga odds på att det skulle kunna bli missförstånd då och då. Detta leder till goa skratt och, ja, det är ju bara positivt.
Apropå missförstånd, så hade vi ett prov i skolan i måndags, ett prov man har då och då för att se hur landet ligger. Inget fel i det alls, men något som irriterar mig är att när man granskar de eventuella fel man hade på provet/ -n, så är det ju så uppenbart det bara kan bli. Personligen så fungerar jag så när det är prov; slarvar/tänker inte efter/tar mig inte tiden att gå igenom mina svar under själva provet.
Nu får jag ändå säga att proven går mycket bra för mig, men det kan alltid bli bättre...

Nåja, det är för tillfället ur världen och det är helg. Som jag sagt förr så går veckorna fantastiskt fort och det är väl för att man alltid har saker och ting att göra. Det finns alltid saker och ting som lockar här i Brighton.
Som sagt, det är helg och helg betyder för mig fotboll. Arsenal är, som Du kanske har förstått från mina tidigare inlägg, favoritlaget nummer ett och en stor passion i mitt liv. Idag spelar de bort(a) mot Sunderland och det klockan tre, lokal tid. Innan dess spelar Liverpool mot Manchester City och eftersom det är en Liverpool-familj man får dras med, så lär det väl bli att man sitter med dem och kollar matchen.

Blandade bilder kommer inom kort.

Trevlig lördag!

Maten i England dålig? Inte ett dugg!

Jag var lite "orolig" över att jag skulle få abstinens av att inte få äta riktig, svensk, husmanskost under en lång, lång tid. "Det spelar ingen roll om England har en matkultur olik vår, jag ska ha flingor, mjölk och macka på morgonen!" tänkte jag för mig själv (eller om jag nu gormade ut det; jag har ingen aning) då jag i min enfald trodde att bacon, korv, bönor och annat klet skulle komma att vara min frukost under ett års tid.
Men icke.

Nu kanske det är som så att jag hade något "tur" att hamna i en värdfamilj där modern var/är kock. För några veckor sedan sade hon: "Put me in the kitchen, and I'm marvellous" och visst är hon duktig på att laga mat. Självfallet är det inte samma mat jag/man får hemma i Sverige, men det är ändå mycket god mat jag blir serverad. Mycket grönsaker, stora portioner och hela den biten.
Jag vet ju inte vad just Du gillar för mat, men jag kan garantera Dig att du hade varit nöjd med maten här. Det varierar ofta mellan rätterna vi får.

Ett exempel på vad vi fick för ett par-tre veckor sedan:


Notera att detta är en måltid innehållande
lite grönsaker jämfört med vad vi brukar
få. Detta var smaskigt!

Idag blir det förmodligen Sunday Roast (http://en.wikipedia.org/wiki/Sunday_roast).

Det finns inte det minsta Du behöver oroa Dig för när Du väl bestämt Dig för att studera i Brighton. Det är inte frågan om om Du kommer hit till Brighton, utan när.

En hemmakväll med drag!

Igår beslutade vi, några kompisar och familjen jag bor med, att ta oss några öl och bara umgås och ha det gött här hemma. Jag vet av egna erfarenheter att det ibland kanske kan låta tråkigt med "hemmakväll", men har man bara lite fantasi och umgås med människor från England, Italien, Belgien, Schweiz och Ungern (som det var igår) på samma gång kan det inte bli annat än briljant.

Efter en kväll som denna, så känner man sig inte riktigt fit-for-fight dagen efter och det är precis i det stadiet jag är nu. Idag blir det till att ta igen sig efter en skolvecka, kolla på fotboll och inte tänka allt för mycket på saker och ting - bara slappna av.

Nåväl. Jag förberedde en frågesport igår om länderna sällskapet kom ifrån och efter varje fråga blev det extra diskussioner om diverse ting. Man lär sig otroligt mycket genom att bara sitta hemma med kompisarna, då alla kommer från olika ställen i världen. Själv tycker jag att det är ganska fantastiskt.




Ha en bra lördag! Tack och hej!

Brighton - extremt nära havskanten!

Att Brighton är en kuststad visste väl de flesta, men att det endast är...ja, inte alls långt avstånd mellan South Coast Road ("huvudgatan" vid kusten) och havet. Jag kom att tänka på detta igår när jag fick för mig att gå ut och springa. Jag valde att springa precis vid havskanten och trots att det var något blåsigt, så var det en härlig känsla! Att Brighton ligger så pass nära havet som det gör, gör det hela roligare - vet inte riktigt vad jag menar, det är bara en känsla. ...och trots att det nu är vinter och relativt kallt, så är det ändå friska vindar hela tiden som träffar en. Jämfört med stora, oftast mycket smutsiga, städer, så är Brighton en härlig och "frisk" stad!

Uppd.: (ursäktar dröjsmålet)


En väg jag springer på mina löprundor. Otroligt                
häftigt att springa mellan bortsprängt land.
Man känner sig så liten när allt annat                               
är så himla stort.




Något suddig bild, jag vet, men för det första
är jag inte en professionell fotograf och för
det andra, så var det så starka vindar att
det inte gick att hålla kameran still.





Vet inte om det är synligt, men på vägen
längs med bergsväggen är ett bra ställe
att springa (eller vad man nu vill göra).
Då det är solnedgång efter en klar dag, så
är det imponerande att härifrån bara stirra
på det.


Söndagsskriverier

Idag blir det lite blandat...

Tänkte först introducera för Dig hur det är att arbeta med iLab - en metod för att på egen hand lära sig engelska snabbare, kan man säga att det är. Det fina med iLab är att du bestämmer helt och hållet själv hur lite eller mycket du vill/behöver göra med iLab-uppgifterna. Det är självfallet obligatorisk närvaro, men allt annat under iLab-lektionerna är på dina egna villkor.

Jag passade på att ta ett par kort på en av iLab-salarna när det inte befann sig särskilt många personer därinne...


Hoppas att dessa bilder ger Dig en hyfsad bild av det hela i alla fall...




Nog pratat om skolan...det är ju trots allt fortfarande helg. I och med att Arsenal vann sin match igår, så kan man åtminstone försöka njuta av matchen mellan Ch*lsea och M*nchester United kl 16.00, lokal tid. Ett oavgjort och helst 0 - 0 skulle smaka mumma för Arsenal...! Det är denna fotboll man får nöja sig med idag och utöver just matchen, så kommer det en ny student från Ungern idag. Han ska bo här i samma värdfamilj och det är ju bara intressant och roligt, om du frågar mig. Så, trots att det är söndag, vilket för många inte låter så roligt, så finns det höjdpunkter dagligen här i Brighton - en stad där du har oändligt med möjligheter!

På tal om Brighton, så kan jag inte undvika att tala om dess möjligheter. Allt från japansk, engelsk, indisk och även dansk(!) mat till rockkonserter och stand-up-komedi. Ta det lugnt vid havskanten och beundra en fantastisk utsikt eller varför inte gå till puben och rocka loss som aldrig förr? Fantastiskt.

Om Du, mot förmodan, tvekar på om Du ska studera i Brighton, så kan jag tala om för Dig att det inte finns någonting att oroa sig för. En mycket bra stad med vänligt folk överallt och det finns så mycket att göra!

Ha en trevlig söndag!

Fotboll och Arsenal - en kanonstart på en lördagskväll...

En av anledningarna att jag valde att studera i England och Brighton är "fotbollskulturen". Som jag skrivit tidigare, så har man en oerhört stor fördel att studera här och det är att kunna ta sig in till London när och hur man vill. Personligen älskar jag den staden och åker in i snitt en gång i veckan. Så fort det talas om London tänker jag "fotboll" och det är just fotboll som står på schemat idag...

Wolverhampton - Arsenal visas på ESPN med avspark kl. 17.30 (lokal tid) och vad vore bättre än att starta en lördagskväll med en Arsenal-vinst? Det är perfekt, i och med att matchen börjar innan de flesta tar sig till puben, vilket gör att du förmodligen får en fin plats med storbildsskärmen rakt framför dig. Sedan när matchen är över, strax innan 20.00, så märker du att det har hittat in fler människor till puben och det är ju bara trevligt. Således är det underbart när en fotbollsmatch man är intresserad av börjar 17.30.
Fotboll och pub går hand-i-hand om du frågar mig och är en perfekt kombination för att träffa människor från hela världen.


Efter fotboll och några öl
så är det läge för att
försöka sjunga "Breaking the Law".


Förresten, apropå bilden ovan, så är det på en pub som heter "Ye olde King and Queen" (för att vara helt korrekt) och det anordnas karaoke, "pub quizzes", liveuppträdanden av olika band, livesändningar av fotboll och allt detta tillsammans gör denna pub till favoriten. Det skall sägas att detta är endast en av 365 pubar i Brighton...

Bilder från en typisk lördagskväll i Brighton...



Försökte plåta Brighton Pier...







Jag önskar Er en trevlig lördagskväll!

Huh? Helg - igen? Underbart!

Herregud, det går ju hur fort som helst! En vecka går på endast ett par-tre dagar känns det som. Jag gillar det naturligtvis!

Nåja, det är fredag. En helt vanlig fredag; upp till skolan, ha det oerhört trevligt med vänner och diskutera kvällens bravader. Ikväll rullar vi in till Brighton igen för att...ja, vi vet faktiskt inte. Det finns så fantastiskt många saker att göra i Brighton och att planera är inte riktigt min/vår grej, vilket är fantastiskt härligt!

Just nu sitter jag och skriver här och "lyssnar" på när min rumskompis från Schweiz pratar med mig om att stryka kläder. För övrigt, så åker han till Paris med ett gäng från skolan om några timmar. Skolan anordnar resor lite överallt i Europa; Amsterdam och Paris är bara två exempel.

Som en "sidogrej" tänkte jag nu ge Dig ett axplock av helt slumpartade bilder från tiden i Brighton.




Churchill Square - ett ställe, många möjligheter!




En trevlig park i Peacehaven.




En av de 365 pubarna i Brighton.




Det var allt för nu. Tack.

Mycket på G - som alltid!

Måndag kväll och jag avslutar denna dag med att lyssna på hårdrock i lurarna... Just idag har det inte hänt mycket alls, men då det kommer att hända en massa framöver, så behöver jag ha sådana här dagar då och då.

På onsdag åker jag och en kompis från EF in till London igen - man kan bara inte hålla sig! På torsdag är det "Bonfire Night" (hänvisar till andra källor för vidare information) i Lewes, strax utanför Brighton, som äger rum. Detta är något som sker endast en gång per år och i och med det, så skrev många från skolan upp sig på en lista idag för att delta i detta event. Efter detta är det helg och eftersom man är i England och Brighton, så vet man aldrig vad som händer - och det är underbart att inte ha något planerat då och då.
Nåväl, på söndag är det fotbollsmatch som gäller igen, men det får bli en annan historia.

På torsdag, som jag nämnde ovan, är det för många, inklusive mig själv, Bonfire Night i Lewes som står på schemat. Här kommer ett litet smakprov...











Ser fram emot resten av den här veckan...det kommer att bli briljant!

Söndagsskriverier (uppdaterad)

Japp, det är alltså nu redan november och snart två månader sedan jag lämnade Göteborg och Sverige. Någonting jag var "rädd" för var att längta hem efter redan en eller ett par veckor, men icke. När man har, som jag har nämnt innan, en hel del att göra i princip hela tiden, så hinner man knappt tänka på livet där hemma.

I mina "Söndagsskriverier" kommer jag ta upp saker som händer under söndagen i fråga, helt enkelt. Det både regnar och blåser en hel del i skrivande stund, men vad gör det mig? Det är snart samling inför en cupmatch på hemmaplan och förmodligen kommer hela atmosfären att kännas "engelsk" och det är detta jag vill ha.

Runt 14-tiden idag tänkte jag ta kontakt med en italiensk vän, som studerar samma kurs på EF som mig. Vi fick nämligen igår för oss att köpa ett par biljetter till matchen Arsenal - AZ Alkmaar på onsdag. Det är sådana saker man kan göra som student här i Brighton - nämligen att köpa fotbollsbiljetter till härliga matcher för en något billigare peng än vad man kanske är van vid och enkelt och bekvämt ta sig in till London. Det är helt enkelt underbart.

Om ett par minuter är det dags för mig att gå och påbörja min söndag. Låt oss få avsluta detta med några blandade bilder från England och Brighton.


Uppd.

Om du väljer att studera i Brighton, vilket jag hoppas, så är du bara cirka 45 minuters bekväm tågresa ifrån följande:










Wembley Stadium.
Big Ben.
London Eye.

RSS 2.0