Match förlorad - test imorgon?

Ja, och så var det med det. Arsenal åkte ut ur FA-cupen... Självklart måste detta nämnas ett antal gånger av John i värdfamiljen (ett Liverpoolfan som åkte på stryk mot Reading på hemmaplan). Skämt åsido, detta är mitt sista inlägget från Brighton på den här bloggen - om jag går och gör en egen sedan återstår att se.

Antingen så har det inte nämnts någonting eller så har jag bara råkat undgå att det är ett "progress test" imorgon igen. Har ju varit varannan vecka förr, så jag utgår att det är imorgon också. Grejen är lite den att jag har pratat en del svenska med kompisar den här helgen, så det ska bli intressant att se hur mycket jag lärt mig de senaste två veckorna (som provet antagligen baseras på). Eller så kanske det kan vara bra att plugga lite lätt innan man går och lägger sig...? Nåja, det löser ju sig!

I och med att detta är mitt sista inlägg, så vill jag passa på att tacka för de månaderna jag har fått blogga för EF och hoppas att detta givit potentiella studenter inspiration att göra samma sak som jag gör just nu.

Det är helt enkelt briljant att vara självständig, vara utomlands med riktigt bra vänner från hela världen. Ojoj, just den här veckan har varit mycket bra. Otaligt många hysteriskt roliga saker har hänt - har ingen aning varför, utan det bara blev och det är det som är så gött.


Lite från resan till Eastbourne

Jag, två italienare, en fransman, en fransyska, en tjeckiska och en japansk tjej bestämde för att ta två bilar och åka till Eastbourne igår. Ja, det var ju inte så att vi "tog" två bilar, utan använde helt enkelt de bilar som fanns tillgängliga. Strunt samma, ni förstår... Även om vi bara var där i 5-6 timmar, så hann vi med en hel del. Ett mycket fint landskap här i södra England. Lite av det ska ni få se nu...




The Long Man of Wilmington. Skickar
med två bilder, då denna kanske är
lite halvtaskig...



Bättre.


Eastbourne Town Centre.

För övrigt är det idag fotboll och fotboll stavas Arsenal, som vi alla vet. Resultatet idag detta utgör en stor del av mitt humör den här dagen. Två tjötiga italienare, en match, en pub - det kommer att bli perfekt!

Riktigt glatt inlägg från Brighton!

Lika bra att gå på det direkt - Arsenal gick upp i serieldning i Premier League! Bor man i England, så kan man inte undgå fotboll* och för mig är det underbart. Passande nog är det varje torsdag studentpartaj med hemskt billig öl (50 p.) och härliga kompisar. Nu är det som så att detta är på en av de många nattklubbar i Brighton (eller ja, ligger faktiskt i Hove, skulle jag tro) och jag är absolut inte ett fan av nattklubbar, men idag kommer jag att strunta i det och bara fira att Arsenal är i serieledning.

I övrigt har det varit skola igen som vanligt och allting rullar på bra, tycker jag. Värt att nämna är att jag har gjort på dagen(?) halva min tid här i Brighton. Det har varit bra fyra månader - nu väntar fyra fartfyllda månader till. Våren kommer ju om ett litet tag och då börjar Brighton hetta till ordentligt. Värt att nämna är Brighton Festival den 1 maj.

Blandade bilder kommer senare...


* Fotboll är Englands antagligen populäraste sport, men det är trots det inte nationalsporten, utan det är faktiskt rugby.

Varför jag inte sover...

...har jag inte den blekaste aning om. Jag är trött och ganska sliten efter veckans och helgens bravader och jag måste vara helt fit för en ny skolvecka imorgon (idag), så jag bör sova.

Fotboll har det varit idag, ja. Det är alltid jag och en italiensk kompis som går till puben och kollar på fotboll - det är ju ingen annan som vill hänga med. Att man kan sitta och tjöta om fotboll med åtminstone en av alla de studenter på skolan är ju bra.
Det har varit en bra söndag, då solen har lyst över Brighton, revbensspjäll till middag och Arsenal vann. Sol, mat och fotboll!




Utanför hemmet i Peacehaven, Brighton.


Bilden tagen ett par-tre-fyra dagar innan
jag åkte hem till Sverige över julen. Även
detta utanför hemmet i Peacehaven, Brighton.
Om du som svensk åker över hit till England,
så kommer husen till en början se mycket
små ut. Det gjorde de i alla fall för mig, men
man vänjer sig vid allt. Lite "kuriosa" där bara...

Nu måste jag lägga mig. Ny skolvecka påbörjas imorgon!

Ett ABBA-fan fyllde 40

Vardfamiljen* jag bor med gillar Play Station, Nintendo Wii och särskilt spelet Sing Star. Modern i huset fyllde 40 år och tro tusan att ABBA-versionen av Sing Star togs fram. För mig som svensk är det ganska roligt att kolla på när halva hennes släkt sjunger ABBA - åtminstone försöker sjunga. Jag råkade tyvärr nämna att det är ju ingen match om låtarna är på svenska; nu tjötar de på mig att sjunga på svenska. Än så länge har jag inte gjort det, men det kommer kanske om de har (o)tur.






Håller med dig, John, man kan bara
flina åt dem...!



Förresten, på tal om fotboll som jag nämnde i mitt förra inlägg, så vet jag inte om jag redan har publicerat bilden nedan. Som Arsenal-fan, så måste man tycka att bilden är otroligt häftig. Det är från Lewes (en stad relativt nära Brighton) Bonfire Night för ett bra tag sedan.



Det var allt för tillfället. Dags för fotboll om en stund, vilket man mentalt måste preparera sig för. Japp, det är så.




* Familjen Brewster bor i Peacehaven (15 min. med buss från Brighton) och består av John, hans fru Sarah och deras dotter Anya, 5 år. Mycket trevlig och bra familj. De håller dock på Liverpool, som jag personligen inte kan förstå, men man kan ju inte få allt, eller?

Krafs från veckan som gått...

Ja, okej, nu ska vi se... Skolan började om på nytt i måndags och det är härligt att det faktiskt är igång, så att man slipper att sitta hemma och inte göra något alls, vilket jag har fått erfara. En vanlig skolvecka innehåller verkligen inte bara skola, ska tilläggas. Galaj på puben, nattklubbar och allt sådant där. Sedan i måndags har jag tagit en hel del bilder och ett axplock kommer här.


The Lanes, Brighton...


...där det finns många renodlade engelska pubar.


Som ett stort fan av tv-serien "Family Guy",
så är jag helt enkelt tvungen att ta
med den här bilden. Lyrisk!

Nu är det söndag och normalt sett så gillar jag inte söndagar direkt, men idag är det en del fotboll och när man dessutom är i England och Brighton kan det ju inte vara tråkigt...!

RSS 2.0