Årets sista inlägg från Brighton, England

Imorgon bär det av till Sverige för att träffa människor man inte sett på 3 ½ månad, så det ska således bli fantastiskt härligt. Dock kommer resan att ta en hel dag. Lämnar Peacehaven, Brighton, runt 12-tiden och kommer hem till Nol, Göteborg, runt 22-tiden. England - Sverige = 10 timmar. Nåväl, det är det absolut värt.

Med det här inlägget vill jag egentligen bara önska alla inblandade med EF en fantastiskt god jul och ett härligt nytt år!






Master English in Hotel & Tourism Class 2009/2010, EF, Brighton, England.

Tack för trevliga, roliga och inte minst intressanta första 3 månader!

Brighton i princip täckt i snö

Vips, så kom det! Snön attackerade verkligen Brighton under gårdagen; således går det nu varken taxibilar eller bussar. Skolan är dessutom stängd.

Det är faktiskt som så att England mycket sällan får så här mycket snö och således är trafiken avstängd och skolor även de stängda för idag. Bilden nedan är rykande färsk (tagen igår kväll) och detta var en dryg timme efter att snöovädret började.



Försökte mig även på att ta kort på Royal Pavillion i mörkret och det gick inte alls bra, men här har ni bilden i vilket fall som helst:


...Royal Pavillion...? Hmmmm.

Nu blir det till att gå ut i snön och rulla runt eller någonting liknande. Kallt och blött lär det ju bli, men jag är optimistisk då det är tillsammans med trevligt sällskap.


Detta var bara en liten lätt snöskur.
Bilden är på några studenter som blev
helt till sig när snön kom, då de aldrig sett
det förr.

Ett kort iLab-inlagg

Att sitta i iLab-salarna ar ibland larorikt, ibland inte alls larorikt. Idag, i och med att det valdigt snart vankas jullov, sa blir det en avslappnad iLab-lektion dar vi fatt tillfalle att gora lite vad vi vill. Jag bestamde mig precis att skicka ivag ett litet inlagg pa svenska fran ett engelskt tangentbord...

Som tur var, var laptopen jag kopte strax efter jag kom hit avancerad nog for att kunna vara installd pa svenskt tangentbord. Annars skulle min text de narmaste 5 manaderna (som det ar kvar till maj) se ut som denna text gor just nu.

Vad man annars gor i iLab-salarna har jag ju redan skrivit om, men nagonting jag inte namnde (savitt jag vet) var att lararen ibland ger dig en kombination av larorika och underhallande uppgifter. Sker faktiskt ganska ofta. Lararna pa EF har i Brighton ar valdigt angelagna om att eleverna ska ha en bra och larorik tid hos dem och det kanner man verkligen av.

Det var allt for nu... Nasta inlagg blir om ett snoigt Brighton...

Sista testet för terminen

Sista veckan i skolan börjar imorgon och det första som sker är ett test - det sista testet för terminen. Det är som så att man har ett "Progress Test" varannan vecka och imorgon är det alltså dags igen. I och med att det är det sista för terminen imorgon, så skulle jag kunna tänka mig att det är ett extra stort test, men jag har faktiskt inte den blekaste aning... Nåväl.

Imorgon påbörjas för mig årets sista hela vecka i Brighton och för er som läser, så tror jag nog att ni tror att jag vill döna runt extra mycket på stan och vända upp och ner på hela Brighton eftersom det är sista veckan och den biten. Men, jag gör tvärtom - det blir en avslappnad vecka, då det precis nu avslutas en vecka som varit fullständigt knökad med aktiviteter till höger och vänster. Dessutom blir det en del drag hemma i Sverige som man måste vila upp sig för... Det blir en annan historia, dock.

Klockan är nu ungefär 23.30 engelsk tid och som jag skrev tidigare, så är det terminens sista prov imorgon, vilket innebär att jag nu måste sova. Jag önskar mig själv lycka till!

Fotboll, fotboll, fotboll...!

Vissa kanske ser det som överdriven fanatism, men det struntar jag i. Idag spelar Arsenal i en hyperviktig ligamatch borta mot Liverpool. Värdfamiljen jag bor hos är alla Liverpoolfans och det är således även viktigt för mig personligen att Arsenal vinner. Jag mår faktiskt psykiskt dåligt när det är sådana här stora matcher, men det är ju just det som är tjusningen med sporten. Nu pratar vi inte mer om det, dock...

Det närmar sig jul med rediga stormsteg och jag kan inte sluta tänka på att det ska bli hur gött som helst att fira jul hemma i Sverige. Svensk jul - i år är det riktigt uppskattat! På tal om jul, förresten, så finns det ju köttbullar på julbordet och i förrgår åt vi faktiskt just svenska köttbullar. Det var en underbar känsla och det närmaste jag kommit Sverige på flera månader. Härligt.

Jag har ju skrivit en hel del om att det finns oändliga möjligheter i Brighton och det står jag verkligen fast vid än mer just nu. Det finns till och med svenska köttbullar!

Idag är det den 13 december och i och med att både jag och mina rumskompisar åker hem på besök i våra respekive länder över jul, så blir vi faktiskt idag serverade engelsk julmiddag. Det ska bli oerhört intressant! Jag vet inte, men jag antar att modern här i huset har glömt av att fixa kalkonen till middagen, då hon nu febrilt ringer till affär efter affär och frågar efter en extra stor kalkon. Vi får väl se hur det slutar...



Exempel på...




...engelska julmiddagar.

Brighton gav mig nytt intresse

Mitt i cafeterian i skolan står ett biljardbord och när jag i början inte hade något särskilt göra på rast (det har jag i och för sig aldrig, men du förstår nog vad jag menar...eller kanske inte, nåja), så spelade jag och några kompisar biljard. Intresset har sedan dess växt och växt och från att tycka att det är lite sisådär, så tycker jag nu att det faktiskt är roligt och trevligt.

Ikväll beger sig jag och några kompisar (har ingen aning vilka ännu) till Brightons Pool Club för att ta oss en slapp, men ändå, aktiv måndags kväll.

Trots att det är måndag kväll, vilket på förhand kan låta rätt segt, så kan det ändå bli oerhört roligt och trevligt! Särskilt när man är i Brighton!


Regency Pool Club, Brighton.


En rackare i baren och sedan spela lite biljard... Mycket trevligt.

Laddar med en lugn söndag

Efter att ha varit borta från skolan ett par dagar, så ska det bli gött att åka dit igen. Som jag sagt tidigare, så vill man vara i skolan då det är bra och trevlig personal, man känner sig välkommen av alla de andra studenterna och dessutom pluggar man någonting som man har valt helt själv. Man läser några olika ämnen i skolan och att det bara är ämnen man själv valt tycker jag är härligt. Frihet.

Jag har varit avdankad det senaste på grund av sjukdom, men kommer imorgon att vara fit-for-fight för skolan igen. För att inte förhasta något, så tar jag mig en lugn söndag. Vet inte riktigt vad en dag som denna kan innehålla... Te (självklart - jag är ju i England...), film, middag och ja, vara social med familjen jag bor hos.

Lugnt och stilla idag - nästa vecka kör vi på igen och det ska bli gött!






Huset i Peacehaven (15 min. utanför Brighton)


Rowe Avenue, Peacehaven. Bor
lite längre upp på den här gatan.

Tips: Prata inte för mycket svenska...

När man är utomlands i syfte att lära sig ett annat språk, så bör man prata det hela, hela tiden. Ibland måste man ju prata med sin mamma, pappa, bror, syster eller vad det nu är och det var exakt det jag gjorde för några dagar sedan. Precis efter mitt samtal, börjar min belgiska rumskamrat prata med mig och jag är fortfarande inne i svenskan och svarar således honom på svenska - flera gånger! Jag kommer på mig själv, såklart, men det var ändå en rolig situation.

Nåja, det var en liten hint om vad som händer när man pratar sitt egna språk istället för, i detta fall, engelska. Man bör göra upp något schema när man ska ringa hem. Det handlar ju trots allt om att stå på egna ben, lära sig språk, kultur och få erfarenheter rent generellt.
Jag vet att EF "varnade" för att man kanske känner hemlängtan efter någon månad eller så, men att det också är i de lägena man måste visa att man är mogen nog att göra en sådan här resa. Det är något att vara beredd på, för jag vet flera stycken studenter som längtar hem till familjen och allt vad det kan vara. Visst, alla tycker att det är jättebra och den biten här, men det är fullkomlöigt förståeligt att man någon gång längtar hem.
Ett bra sätt att se på hemlängtan är att: "vilket stort och härligt party det kommer att bli när jag kommer hem" och "det kommer att bli såååå gött att träffa alla där hemma". Man kommer att uppskatta sin hemresa en hel del.

Jag antar att många hemma i Sverige har börjat nedräkningen till jul. Det har varit igång här ett tag och det är hysteri redan nu. Personligen tycker jag att det är lite för tidigt, men, ja, snart är den ju faktiskt här otroligt nog.





Bilden tagen vid havet - precis utanför skolan.


Bild på cafeterian i skolan (större än vad det ser
ut på den här bilden).

Uppd.: Tro tusan att det är större än vad det ser ut på bilden!? (Se ovan)

Allt härligt i vänliga Brighton

Jag tycker att det är så härligt att bli behandlad på ett sådant här sätt. Nu har jag varit borta från skolan i ett par dagar i och med en riktigt jobbig förkylning och så fort man inte närvarar på en lektion eller är i skolan, så undrar i princip varenda kotte var man är någonstans och vad man gör.
Det engelska folket är oerhört vänliga och trevliga i allmänhet och jag tror att det smittar av sig på annat folk - vilket man verkligen känner av på EF. Härligt.

I övrigt har det regnat en massa den senaste tiden, men just idag har det varit en solig, men kall, dag. Inte under nollan, dock. Regn får gärna enligt mig transformeras till snö. Jag föredrar sommar och sol, men samtidigt snö framför regn. Snö får mig att tänka på jul och där är vi faktiskt snart - men jag hänger inte med??!! Varför går det så fort?! Det har det väl aldrig gjort förr? I vilket fall som helst, så åker jag hem till Sverige några dagar innan julafton och kommer att fira jul med familj och släkt. Missförstå mig inte nu, men det ska bli görgött att komma hem till Sverige och Göteborg och träffa närmaste vännerna, familj och släkt.
Jag trivs här i Brighton, absolut, men det är ju bara logiskt att man vill träffa sina nära och kära efter 3 ½ månader utomlands.



Borta (bilden) är riktigt jäkla bra - men hemma är alltid bäst (jag vet att Du
tycker samma sak...)



Två goa EF-studenter på en av Brighton & Hoves dubbeldäckare.

RSS 2.0